Att tänka på när du mejlar oss

Det är flera saker som är bra att du känner till när du ska mejla oss. Vi har listat de viktigaste.

När du mejlar oss kan du använda vårt mejlformulär.

Mejla oss

Du hittar en länk till formuläret längst ned på alla våra sidor.

Personuppgifter

Undvik att skicka känsliga personuppgifter i oskyddad e-post. Du kan läsa mer om personuppgifter, hur vi behandlar dem och vad du ska tänka på om du har skyddade personuppgifter på webbplatsen:

Allmänna handlingar

Du har rätt att vara anonym när du mejlar oss. Däremot är alla mejl, brev eller andra skriftliga handlingar som kommer in till oss allmänna handlingar. Det innebär att de kan vara offentliga och att vi måste lämna ut dem om någon begär det.

Vi kan svara på allmänna frågor via mejl

Du kan skicka uppgifter och frågor via mejl till oss. Det finns dock lagar som hindrar oss från att svara på vissa frågor eller skicka utdrag från våra register via mejl.

Har du frågor som kräver att vi slår i våra register, exempelvis utdrag som gäller skuldspecifikationer eller register kan vi skicka det till dig om vi får din postadress eller ditt faxnummer. Du är också välkommen att ringa till oss.

Om du har frågor som gäller en person, ett företag eller ett specifikt ärende behöver du ge information om person- eller organisationsnummer på den som ska betala. Annars kan vi inte få fram informationen du söker.

Bifogade filer

För att vi ska kunna öppna och läsa bifogade filer är det bra om dessa är i filformatet pdf.

När får du svar?

Vi svarar vanligtvis inom fyra vardagar. Vid svåra frågor kan svarstiden bli något längre.

Säker e-post

Vi kan hantera säker e-post från dem vi har avtal om säker e-post med, inga andra. Vi kan bara ingå avtal med myndigheter och företag.

Om du som ingivare önskar mer information om säker e-post kan du höra av dig till oss via vårt webbformulär.

Kontakt för ingivare