Jobba på vår it-avdelning

På vår it-avdelning är arbetsformen flexibel, det innebär att våra medarbetare har möjlighet att arbeta hemifrån i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor som finns över hela landet.

Här ser du våra lediga jobb och du möter några av våra medarbetare. Ta del av hur det är att jobba på en myndighet med hela Sverige som arbetsplats. Här blir du en del av en utvecklingsmiljö i framkant.

Prenumerera på lediga jobb

Hittar du ingen tjänst att söka just nu? Genom att prenumerera på våra lediga jobb missar du inga öppningar.

 • För att kunna se filmen på kronofogden.se, måste du acceptera kakor för statistik.

  En dag med Karolina
  Hantera kakor
 • För att kunna se filmen på kronofogden.se, måste du acceptera kakor för statistik.

  Saif – systemutvecklare
  Hantera kakor

Vi är närmare 200 medarbetare på Kronofogden som genom it-utveckling ser till att utforma de bästa tekniska förutsättningarna för våra 2 200 kollegor. Till vardags bidrar de till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, motverka brottslighet och skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för både medborgare och näringsliv.

Vi har många pågående projekt av skiftande karaktär: allt från att ersätta äldre, komplexa system till projekt med automatiseringsfokus och moderna e-tjänster för medborgarna.

Som medarbetare på vår it-avdelning är du en del av en miljö med hög kompetens, hjälpsamma kollegor och ett ständigt förbättringsarbete.

Kort fakta om It-avdelningen

 • Vi ansvarar för verksamhetens it-applikationer.
 • Vi är cirka 200 medarbetare: cirka 60 procent män och 40 procent kvinnor.
 • Våra huvudsakliga utvecklingsmiljöer är .Net på Windows och Java EE på Redhat. Till stöd använder vi bland annat Sparx EA, Visio, Jenkins, Maven, Eclipse och GIT.
 • Vi tror på flexibla arbetsformer: våra medarbetare har möjlighet att arbeta hemifrån i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor som finns över hela landet.

Möt några på it-avdelningen

På vår it-avdelning jobbar runt 200 personer. Vill du lära känna oss lite bättre? Här berättar några av oss om sina jobb och möjligheterna att utvecklas och göra skillnad.