Komma in i en fastighet eller bostadsrätt du köpt

Du kan ansöka om vår hjälp för att komma in i (få tillträde till) en fastighet eller bostadsrätt som du köpt av oss på exekutiv auktion. Ett exempel är om den tidigare ägaren inte flyttar självmant.

Kontakta oss för hjälp

Om den tidigare ägaren inte har flyttat ut på tillträdesdagen kan du vända dig till oss för att ansöka om hjälp (handräckning).

Vad krävs

En förutsättning för att få hjälp från oss (handräckning) är att du

  1. har betalat fastigheten eller bostadsrätten
  2. har blivit medlem i bostadsrättsföreningen (om du har köpt en bostadsrätt).

Ansökan handräckning efter köp

Tillträde till bostad

Du betalar inget för att få hjälp att komma in i en bostad eller till biutrymmen som vind och källare. Om du ansöker om vår hjälp för att komma åt övriga utrymmen kan du behöva stå för kostnaden.

Sopor i bostaden

Du som köpare kan behöva ta hand om det som vi bedömer vara sopor i bostaden. Om kostnader uppstår, kan du behöva stå för dessa.

Du hittar mer information på vår webbplats.

Avgifter och kostnader

Hur lång tid tar det?

Du får normalt sett tillträde till fastigheten eller bostadsrätten cirka fyra veckor efter att en exekutiv auktion ägt rum. Då äger ett så kallat fördelningssammanträde rum. Det är också senast vid detta tillfälle som du gör slutbetalningen av fastigheten eller bostadsrätten.

Om den tidigare ägaren inte flyttar självmant ansöker du om vår hjälp. Det tar vanligtvis tre till fyra veckor att få vår hjälp med att komma in i bostaden.