Skuldpodden

Skuldpodden är vår podd med berättelser ur verkligheten. Du möter människor som måste betala eller behöver få betalt. Podden finns för dig som vill veta mer om på vilket sätt du kan ta hjälp av oss i frågor som gäller din eller en anhörigs ekonomi och skulder.

Finns där poddar finns

Lyssna på Skuldpoddens olika avsnitt via länken nedan eller sök efter Skuldpodden i den spelare som du brukar lyssna i.

Avsnitt av Skuldpodden

Från livskris till skuldkris

Maria ville ge barnen samma saker som de fick före skilsmässan. Det ledde till en oönskad skuldkarusell som gjorde henne utestängd från livet i många år. När hon äntligen vågade be om hjälp var det som att en stor tyngd släppte. Lyssna på podden på Acast webbplats:

Från livskris till skuldkris

Växa upp med skuldsatta föräldrar

Tomi fick uppleva skammen över att sakna telefonnummer i handbollslagets adresslista. Hans mamma hade inte betalat räkningen. Tomi växte upp med en mamma som sökte efter något mer i livet. Det sökandet visade sig bli kostsamt. Lyssna på podden på Acast webbplats:

Växa upp med skuldsatta föräldrar

Spelberoendet byggde ett berg av skulder

Den 25:e ställde Lukas klockan på 02.00. När han gick till jobbet på morgonen hade han redan spelat bort hela lönen. Spelberoendet började redan i tonåren när hockeylaget sålde skraplotter. Lyssna på podden på Acast webbplats:

Spelberoendet byggde ett berg av skulder

Livet är nu! När unga vuxna skuldsätter sig

Marcus och Sofia, två helt olika människoöden med det gemensamma att de i ung ålder blivit svårt skuldsatta. Marcus levde för dagen och hade ingen koll på hur dyrt det var att flytta hemifrån. Sofia hade lovat sig själv att aldrig köpa något på kredit. Sedan blev hon kär. Lyssna på podden på Acast webbplats:

Livet är nu! När unga vuxna skuldsätter sig

Jakten på dolda tillgångar

Noll kronor på kontot och skulder hos Kronofogden. Trots det handlar de dyra märkesvaror och kör runt i fina bilar. Följ med under en fredagskväll när vår specialgrupp samverkar med andra myndigheter för att nå personer, som håller sina tillgångar väl dolda i stället för att betala sina skulder. Lyssna på podden på Acast webbplats:

Jakten på dolda tillgångar

Mitt hem är min borg

Rebecka hade länge levt på marginalen och prioriterat bland räkningarna, men skulderna bara växte. Till slut vände sig hyresvärden till Kronofogden för att få henne vräkt. Hennes räddning blev en lokal samverkan mellan bostadsbolaget, socialtjänsten och Kronofogden. Lyssna på podden på Acast webbplats:

Mitt hem är min borg