Mina sidor

På Mina sidor kan du se ditt eller företagets skuldsaldo och använda våra e-tjänster. Vad du kan göra och se beror på om du företräder dig själv eller ett företag. Du loggar in med Bank-id eller Freja e-id+.

På Mina sidor kan du bland annat se ditt skuldsaldo, betala skulder, ta ställning till ett krav eller skicka in en ansökan. Du som företräder ett företag kan ha koll på företagets skulder och krav som någon har mot företaget (förelägganden).

Logga in med e-legitimation

Du behöver ha fyllt 18 år för att kunna logga in på Mina sidor. När du loggar in i våra e-tjänster eller på Mina sidor med Bank-id eller Freja e-id+, legitimerar du dig på ett säkert sätt. Du använder också Bank-id för att skriva under handlingar elektroniskt.

Problem med att logga in?

Har du problem med att logga in på Mina sidor eller använda våra e-tjänster kan du läsa mer om hur du gör:

Problem med inloggning eller e-tjänst

Vem du är styr vad du kan göra och se

Vilka e-tjänster du kan använda samt vad du kan se och göra på Mina sidor beror på vem du företräder. Du kan företräda dig själv, ett företag eller arbetsgivare, a-kassor eller pensionsutbetalare. 

E-tjänster för privatpersoner och dig med egen firma

De flesta av våra e-tjänster riktar sig till dig som är privatperson eller har en enskild firma. Du kan använda e-tjänsterna om du exempelvis har ett krav mot någon eller för att ta ställning till ett krav. Du kan även se ditt skuldsaldo, betala en skuld och ansöka om skuldsanering.

E-tjänster för dig som företräder ett företag

E-tjänster för dig som ansvarar för ett företag är under utveckling. Redan nu kan du logga in på Mina sidor för att se företagets skulder och krav som någon har mot företaget (förelägganden).

Längre fram kommer du att kunna svara att du har tagit emot kravet med mottagningsbeviset (delgivning) och göra ansökningar.

Följande bolagstyper och roller kan logga in på Mina sidor och företräda ett företag:

  • aktiebolag: styrelseledamot eller VD
  • ekonomisk förening: styrelseledamot
  • handelsbolag: bolagsman
  • kommanditbolag: komplementär

Observera

Om du vill logga in och företräda ditt företag får det inte vara i fusion, konkurs, likvidation eller avregistrerat.

Vi hämtar information om företaget direkt från Bolagsverket och det är dit du behöver vända dig för att ta reda på vilken information som finns om ditt företag.

Bolagsverket

E-tjänster för andra målgrupper

Vissa e-tjänster riktar sig till dig som företräder arbetsgivare, a-kassor, pensionsutbetalare eller konkursförvaltare. Tillhör du någon av dessa grupper ska du använda e-tjänsterna Rapportering, Svar på förfrågan eller Konkurstillsyn. Dessa tjänster når du inte via Mina sidor, utan via samlingssidan för våra tjänster:

E-tjänster och blanketter

Precis som tidigare ska du logga in som privatperson och därefter uppge vilket bolag det är du lämnar uppgifter för.

Mina sidor på Auktionstorget

Om du har köpt lösöre eller fordon på vår Nätauktionssajt och vill betala din faktura, ska du logga på Mina sidor på Auktionstorget.

Nätauktioner: Logga in