Om Krono... Nyheter ...
Nyhet

Lyssna på Skuldpodden

Skuldpodden handlar om livet med skulder och är en podd från Kronofogden. Du får följa ett antal personer som på olika sätt påverkas av konsekvenserna av obetalda skulder.

Skuldkollen. Finns där poddar finns.

Maria ville göra samma sak som före skilsmässan. För Lukas blev lotteriförsäljningen med laget början till spelberoendet. Sofia var tvärsäker, några lån skulle hon aldrig ta. Sen blev hon kär. Det är några av berättelserna från de första avsnitten av Skuldpodden.

– Det här är livsöden som vi möter i vårt jobb, säger Annika Jakobsson, kronoinspektör, som medverkar i ett av avsnitten.

I Skuldpodden varvas personliga berättelser med andra perspektiv från experter och yrkesverksamma som möter skuldsatta, anhöriga och de som försöker få betalt.

Avsnitt av Skuldpodden

Från livskris till skuldkris

Maria ville ge barnen samma saker som de fick före skilsmässan. Det ledde till en oönskad skuldkarusell som gjorde henne utestängd från livet i många år. När hon äntligen vågade be om hjälp var det som att en stor tyngd släppte.

Växa upp med skuldsatta föräldrar

Tomi fick uppleva skammen över att sakna telefonnummer i handbollslagets adresslista. Hans mamma hade inte betalat räkningen. Tomi växte upp med en mamma som sökte efter något mer i livet. Det sökandet visade sig bli kostsamt.

Spelberoendet byggde ett berg av skulder

Den 25:e ställde Lukas klockan på 02.00. När han gick till jobbet på morgonen hade han redan spelat bort hela lönen. Spelberoendet började redan i tonåren när hockeylaget sålde skraplotter.

Livet är nu! När unga vuxna skuldsätter sig

Marcus och Sofia, två helt olika människoöden med det gemensamma att de i ung ålder blivit svårt skuldsatta. Marcus levde för dagen och hade ingen koll på hur dyrt det var att flytta hemifrån. Sofia hade lovat sig själv att aldrig köpa något på kredit. Sen blev hon kär.

Lyssna på Skuldpodden